Pogled iz pristanišča na Sky Tower

Kar nekaj vas me že priganja o novem zapisu, tukaj je. Jet lag-a nisem imel niti malo, vendar privajanje kljub vsemu poteka počasi in čas zato še hitreje beži. Po napornih dnevih mi ne ostane veliko časa in samo padem v posteljo. Prvi dan, v soboto, sta me že navsezgodaj zjutraj poklicala skoraj “soseda” v Sloveniji (Mitja in Maruša), ki sta prišla v Aukland le nekaj dni pred mano. Takoj je bilo potrebno iti na pivo, dva v pristanišče. Zvečer sem se na pivu srečal še z Domnom in praktično sem večino dneva razglabljal celo v slovenščini.

Mitja in Maruša
 

Spanje imam trenutno urejeno v hostlu nekoliko izven centra, vendar pa se še vedno nahaja v coni znotraj brezplačnega, ja brezplačnega, mestnega prometa. Ideja za Ljubljano? Hostel ni nič posebnega, pravzaprav eden slabših kar sem do sedaj na svojih potovanjih book-iral. Vsaj naše nadstropje, medtem ko v zgornjih bivajo stalni prebivalci in ambient je precej lepši. Slike na internetu so glejga zlomka iz zgornjih nadstropij. Konec tedna se selim v nekoliko bolj opremljenega, v kolikor pa najdem zaposlitev in ne bo potrebe po selitvi na jug, pa si bom začel iskati tudi sobo v stanovanjih/hišah.

Nedelja ni bila nič posebnega. Zopet malo po centru, tokrat v lastni režiji. Trgovin je na glavni ulici seveda ogromno, pravih supermarketov pa precej manj. Večina manjših po ulicah je kitajskih, kjer je le redka stvar domača in poznana. V kitajskem sem našel celo SPAM, ki je krožil po internetu kakih 10 let nazaj. Dan resnično hitro mine, četudi ne narediš nič koristnega. No kaj veliko niti nisem mogel, saj so bili vsi uradi oz. pošte, kjer bi urejal papirje, zaprte.

In kakšni so prvi vtisi? Pričakoval sem precej toplejše podnebje. Sicer smo resda šele sredi pomladi in je na soncu čez dan že kar precej toplo, vendar v senci ob rahlem pišu vetra dodobra zahladi. Vsakih 5 minut si oblačim/slačim pulover. Domačini “mraza” ne poznajo in vsi hodijo naokoli razgaljeni in v natikačih, medtem ko jaz občasno še vedno potrebujem kapo. Toliko o prvih dveh dnevih, o današnjem pestrem ponedeljku pa v naslednjih zapisih.