Po sončnem vzhodu na Haleakali sva jo kar direkt krenila na znamenito Road to Hana. Dobro se je odpraviti karseda zgodaj, da se izogneš gneči na cesti. Za 80 km dolgo pot se potrebuje približno dve uri in pol, pri čemer cesta pelje mimo nekaj manjših slapov, obenem pa prečka tudi 54 enosmernih mostov, ki jih imam vrh glave že z Nove Zelandije. Na koncu v Hani ni čisto nič posebnega ali turističnega. Predvidevam, da se večina turistov obrne nazaj proti Kahului-ju. Res ne razumem, kaj je toliko posebnega in zakaj jo vsi toliko priporočajo. Midva sva jo nadaljevala še kako uro naprej da sva prišla v Haleakala park z južne strani. Od tam je možno ubrati Pipiwai trail, ki skozi bambusov gozd vodi do glej ga zlomka še enih slapov. No, ti so za spremembo od ostalih na Maui-ju vsaj kul.

Slap na koncu Pipiwai Trail-a

Slap na koncu Pipiwai Trail-a

Zadnje dni srfava predvsem na Ho’okipi (Pavillions ter Middles) in pa Tavares. Na spotu Pavillions praktično ni tujcev, vsi se med sabo poznajo in srfanje je potrebno vzeti z dobršno mero previdnosti. Res ne želiš lokalcu zafrkniti niti enega vala. Na Kauai-ju je bilo nekajkrat že na meji, da bi se kdo med sabo celo stepel. V zalivu mrgoli želv in te so posejane kot mine na minskem polju. Vedno se kakšna pojavi na gladini tik ob tebi ali medtem ko se pelješ na valu. Med srfanjem so precej manj nedolžne kot sprva pomisliš. Marsikdo je že razbil desko ali se porezal, medtem ko jo je zadel. Včeraj so med neurjem opazili celo morskega psa, ampak to ljudi pri srfanju, da bi pobegnili iz vode, ne ustavi. Jaz sem se v tem času že mastil s prebrancem, ki ga je prinesel Urban (cviček so na žalost zaplenili na Oahu-ju). Morski psi so zunaj in tega ne moreš preprečiti. Ljudje smo tujci v njihovem naravnem habitatu, zato poskušaš karseda čim manj misliti na to.

hookipa_beach_surfing_gopro

hookipa_beach_sunset

Valovi so zadnjih nekaj dni sicer razmeroma veliki, še posebej set vsake pol ure dodobra počisti in zmelje srferje, vendar pa je konstantno prisoten veter, ki naredi valove precej nemirne. Čez noč se sicer nekoliko poleže, nikoli pa na žalost ni čisto mirno kot olje. Nič čudno saj je le nekaj kilometrov stran svetovno znana kitesurf in pa windsurf lokacija. V prihodnjih dneh je napoved podobna in zato se imava namen zadržati kar v bližini Hookipe, upajoč na session ali dva na dan.