Brez jela ni dela, saj za naše dnevno pedlanje porabimo veliko energije in tako da smo na koncu dneva precej izmučeni. Lovrenc je že lani prevzel pobudo za kuhanje in pripravljal slastne dobrote, nič drugače pa ni letos, medtem ko je za žar zadolžen Urban. Osem lačnih ust ni lahko nahraniti in količine hrane je potrebno že kar malo računati, težko je metati v lonce kar po občutku. Vloge si včasih tudi nekoliko zamenjamo, da kak dan tudi kdo drug prevzame kuharsko palico. Večerje vedno pripravljamo v parih, tako da si pomagamo, spet drugi na koncu pomivajo posodo. Vse jedi pod budnim očesom našega kuharskega mojstra pripravimo v lastni režiji brez kakšnih konzerv ali v naprej predpripravljenih zadev.
In kaj smo jedli v zadnjih 14-ih dneh?
- štefani pečenko,
- mehiške tortilje,
- bučkino juho in palačinke,
- njoke v curry-jevi omaki,
- razne ribje specialitete,
- škampe na buzaru,
- hamburgerje,
- …