Nekako že slutim, kakšna bo situacija, ko se bom po mesecu dni vrnil domov, solze sreče bodo tekle v potokih. Čeprav ko dopustujem na morju, sem prav tako odsoten po mesec dni, vendar kljub vsemu imaš občutek bližine. Tukaj na Fuerti pa sem vendarle oddaljen kakšnih 3200 kilometrov in temu ni tako.

Jutri dopoldne me tako čaka let nazaj v “realnost” in s tem konec mojega popotovanja. Konec morja in 30°C za nekaj časa. Popoldne smo tako še zadnjič kot vsak dan preverili celotno zahodno in severno obalo, da bi videli, ali so kje dobri pogoji, vendar je bilo praktično vsepovsod precej slabo. Ko nekoliko napreduješ, ti razne pence, razburkano morje ne odgovarjajo več, zato iščeš čim boljše valove. Skratka zadnji dan na žalost nič posebnega, čeprav bi si na vso moč želel še enkrat odpeljati le tistih nekaj sekund na valu, ki ti nato ostanejo v glavi še dolgo za tem.

Mesec dni je hitro minil, najprej osemnajst dni s kolegi, teden dni v hostlu in nato še teden dni pri Koholi. Pogrešal bom vsa dogajanja, toplo klimo, ocean in valove, najbolj pa seveda kamenje in vožnjo po makadamu :). Asfaltirane ceste bodo doma prava milina in verjetno bo trajalo kar nekaj časa preden se bom privadil nazaj na vso zelenje in lepote naše državice.

p.s.: seznam ni moj 🙂