Slovenci, Hrvati, Srbi,… Na Fuerteventuri in v Corraleju nas je polno. Tako smo po naključju že v prvem tednu spoznali najprej Koholovce (hrvaški surf klub), nato sem nekaj dni nazaj srečal gručo 10-ih Slovencev, ki se učijo srfati pri slovenski šoli Manawai, nazadnje pa še Slovenca, ki tukaj vodi restavracijo. Enako sem lani v sosednjem apartmajskem kompleksu po čistem naključju srečal sošolca… nič jasno.

Trenutne dni smo skupaj s Koholovci uspeli najeti avto za neko zmerno ceno, s tem pa so stroški na osebo precej nižji. V natrpanem avtu se nato vozimo od spota do spota. Surfali smo na Playa del Moro, Punta Gordi, povsem različno, odvisno od pogojev in swella, ki prihaja iz oceana. Včasih kljub dobri internetni napovedi spot ne deluje in najbolje se lahko prepričaš le na lastne oči. Tako pa seveda preživiš tudi kar nekaj časa v avtu in na makadamu, medtem ko iščeš primerno lokacijo. Danes smo na primer tri ure iskali spot, medtem ko smo bili v vodi dve uri. Povprečni turisti bi se verjetno raje potikali po plažah, sipinah, bazenih, parkih, mi pa neprestano iščemo le valove in nič drugega, pa naj bodo še takšne skale ob obali. Spotoma se še malo ustavljamo, saj iščemo različne lokacije za snemanje predstavitvenega filma Kohole.

Res hudo, ko spoznaš super ekipco tekom svojega pohajkovanja in da lahko celo na Fuerti vadim malo pričanja po naše, pa je še toliko lepše, saj se veliko hitreje ujameš kot z ostalimi nacijami :).