V sredo smo se zbudili že precej zgodaj, okoli osme ure, saj smo po veličastnih špagetih prejšnji dan hitro popadali v postelje. Te so neverjetno kratke, očitno so Španci precej nižje rasti? Nato smo skočili v Paradise city po srfe, ki je imel nekako še najbolj ugodno ponudbo, 5€ za srf ter 3€ za izposojo neoprena. Vzeli smo dve mehki penci ter nekaj krajših desk.
V skupini osmih jih je tudi nekaj začetnikov, tako da smo se prve dni odločili za peščene plaže, ki so nekoliko bolj prijazne raznim padcem ipd. Napoved smo preverili na magicseaweed.com in se nato odpravili v Cotillo, kjer pa kljub vsemu valovi niso bili najboljši, saj so se le podirali in ni bilo konstantnega levega oz. desnega vala. V nekaj urah urah smo jih odpeljali bore malo. Že prvi dan smo na enem izmed srfov odlomili tudi fin (smernik) skupaj z insertom (vstavkom), tako da smo se spotoma do naše rezidence ustavili še pri Joyasu, lokalnemu t.i. shaper-ju, ki izdeluje ter popravlja deska. Prav res super možakar nam je pojasnil vso delo in čas, ki ga bo potreboval opraviti za popravilo.
Sledila je slastna večerja – škampi na buzaro, ki sta jih tokrat Lovrencu pomagala pripraviti Eva in Blaž, kasneje pa smo s pool party-jem še uradno otvorili bazen. 

Včeraj smo se odpravili preveriti valove na Flag Beach, ki se nahaja v neposredni bližini Corraleja. Tukaj so bili približno 0,5m visoki valovi precej lepši napram Cotillu in posledično tudi večja gneča raznih srf šol. Teh se je seveda pametno izogibati, saj so v vodi kot sardele in ravno toliko da se ne vozijo drug čez drugega. Ob oseki smo si čas krajšali s prebiranjem knjig (Mali princ in podobnimi), sicer pa nam je v štirih urah uspelo odpeljati kar precej valov.
Kakopač ne gre brez večerne mojstrovine, tokrat v obliki bučkine juhe ter palačinkami za sladico.