Pred časom smo s sošolci iz srednje šole precej redno igrali poker, čeprav smo se ga zdaj sicer že nekoliko naveličali. No velika večina ostalih znancev ga tudi še vedno igra; namreč ne gre se toliko za igro, ampak bolj za druženje.

Nemalo zgodb kroži naokoli, kako se da z igranjem pokra (na večih mizah hkrati) preko spleta zaslužiti in ja, tudi sam jih osebno poznam nekaj, ki so na turnirjih zaslužili po par tisoč dolarjev naenkrat. Velikih poker turnirjev ni ravno vsak dan (vsaj pri nas), pa tudi na pravih za pristop ponavadi potrebuješ kar nekaj denarja. Pri igranju preko spleta in raznih platform, kot je recimo PartyPoker, pa se lahko udeležiš masovnih turnirjev z nekaj tisoč igralci in je posledično lahko začetni vložek veliko manjši (od nekaj centov pa do poljubnih zneskov). Res pa je, da jih za večje dobitke, v primeru da se recimo udeležiš turnirja za 20$, pri čemer za več mizami sedi 1000 igralcev, ki se nato z izpadi posameznih igralcev nato združujejo, potrebuješ izločiti toliko več. Denarni sklad se z višino uvrstitve viša, tako da praktično vsak nekaj dobi nazaj, tistim pri vrhu pa se seveda mastno povrne. Taki turnirji se seveda zavlečejo in igrajo preko celega dneva, praktično kot da bi imel še eno službo, pohlepi po zaslužkih pa te lahko tudi prizemljijo, v kolikor izgubiš orientacijo in ne znaš odnehati :).

Sam ga igram morda bolj poredkom, vendar raje, kot sem že omenil, s prijatelji, v živo… za male zneske – simbolična dva evra :).