Free roll poker turnirji, znani tudi kot »freerolls«, so odlični za nabiranje izkušenj, da pospraviš pod mizo nekaj t.i. »poker handov« brez tveganja izgube realnega, pravega denarja. Vendar pa se je obenem potrebno zavedati, da brezplačni turnirji ne odražajo pravega stanja igre na turnirjih. 
Velikokrat so igralci na t.i. freeroll turnirjih zmedeni, zdolgočaseni in samih turnirjev ne jemljejo resno. To lahko privede do velikih anomalij in da se nekateri malo preveč zaletavajo z glavo v zid. Najboljša strategija je, da se na začetku, ko so t.i. blindi še majhni, vzdržite in prepustite norcem, da se pomečejo med sabo. Po selekciji ostanejo večinoma izkušenejši igralci, s katerimi pa lahko igrate tudi nekoliko bolj agresivno.
Na Freeroll turnirjih, ki štejejo kot kvalifikacije za prave plačljive turnirje, je situacija precej drugačna. Na teh so namreč igralci veliko bolj pazljivi in igrajo bolj previdno, skratka igra se v določenem pogledu lahko precej približa t.i. cash igri.
Obstajajo različni free roll turnirji v številnih spletnih poker igralnicah, največ pa se igrata Texas Hold’em in Omaha hi/lo. Seznam brezplačnih turnirjev povečini najdete znotraj igralne platforme, hkrati pa so freeroll turnirji pogosto tudi omejeni na določeno število igralcev iz posamezne države.
Ti turnirji se tudi dokaj hitro zapolnijo in v kolikor se obotavljaš, lahko lepa priložnost kaj hitro spolzi iz rok.

// sponzorirana objava