Ne veste o čem govorim? Ravno tale odstavek je napisan s Comic Sans pisavo in ja… z veliko muko sem jo nastavil v html-ju. Po mnenju mnogih gre za eno najgrših pisav, na spletu pa obstaja celo spletna stran bancomicsans.com, ki se zavzema za izkoreninjenje omenje pisave.
Zakaj se je razvila ta “nastrojenost” in odpor proti Comic Sansu pravzaprav ne vem, vendar jo vsem, ki jo morebiti uporabljate v Wordu in kolikor opažam, vas ni malo, odsvetujem, četudi se vam zdi še tako lepa, igriva, zanimiva in drugačna od ostalih. Gre za najbolj kičasto možno pisavo in nekoliko bolj razgledanim v tej stroki v trenutku izpadete amatersko. Kar srce te boli, kako si je mogoče tako pljuniti v lastno skledo, ko potem na ulici opaziš logotipe podjetij, transparente nad cestami ali pa celo naslove seminarskih nalog v Comic Sansu.
Na spletu je moč najti kup lepših pisav, če že iščete nekaj ekstra. Ogromno jih je na voljo tudi na spletnih straneh, kot so dafont.com, kjer si jo prenesete in enostavno povlečete v mapo “pisave” v nadzorni plošči. Tako jo imate zelo hitro nameščeno in pripravljeno za uporabo v vseh aplikacijah: Word, Excel ter ostalih programih, kjer vnašate in imate možnost oblikovanja besedila.

In še enkrat, toplo polagam na srce, izogibajte se Comic sansa 🙂