V skoraj vsakem TV/radio oglasu se že pojavi spletni naslov, na katerem si lahko ogledate dodatne informacije, oglaševanje je napram ostalim medijem v velikem porastu, obširnost ne pozna meja, ogromno literature, novice, komunikacija, televizija, telefonija, 101 informacija, zemljevidi, bančništvo, … vse to je na internetu in nas posledično posredno napeljuje k sami odvisnosti od le-tega.

Kaj bi se recimo zgodilo v primeru nekajdnevnega internetnega mrka, če bi nekje ponesreči presekali glavne hrbtenične vode elektronskih komunikacij? Celotno gospodarstvo bi šlo lahko v zrak: borze, razni sistemi javnih uprav (sicer so ti v svojih omrežjih), mobilna telefonija, v bistvu se sploh ne moremo zavedati, kakšna škoda bi lahko nastala. Podatkovni promet bi se deloma preusmeril preko satelitov, vendar kablov ne bi mogli hipoma nadomestiti, tako da bi bila povezljivost močno omejena. Nekaj podobnega se je že zgodilo na vzhodu, ko je ladja s svojim sidrom pahnila dobršen Azije v internetni mrk in so bili tako odrezani od  preostalega sveta, škoda pa je znašala več milijard dolarjev.

Prišli smo že tako daleč, da je z internetom pogojenih praktično čedalje več vsakdanjih opravkov in bi se brez njega lahko počutili, kot da smo v kameni dobi. Lahko si priznamo, da je internet konkretno spremenil način življenja, postal v družbi nepogrešljiv in si v današnjem kapitalističnem svetu ne moremo predstavljati življenja brez, razen če bi seveda živeli kje na obali in se ne bi obremenjevali z zunanjim svetom.