O današnjem koncertu skupine The Killers na hipodromu Stožice bi lahko govoril v superlativih. Stožice so pokale po šivih, blata zaradi tega več kot preveč, a nič ne de. Že takoj uvodoma so The Killersi s skladbo Human več deset tisoč glavo množico (preko 30.000) tako razgreli, da se je hipodrom ob skakanju dobesedno tresel kot ob kakšnem manjšem potresu! Ozvočenje je bilo perfektno; 400.000 W je skrbelo, da se je glas slišal v deveto vas, nič pa ni zaostajala tudi vizualizacija ter dodatni efekti, prav vse je bilo speljano v piko. Human, Read My Mind, Spaceman, Mr. Brightside, When you were young, This is your life je le nekaj skladb iz repertoarja, ki so jih zaigrali v uro in dvajset minut dolgem koncertu. Ker je bil vnos snemalnih naprav prepovedan, tokrat fotografije/slike in video posneti z Nokio.

Koncert The Killers - Stožice, LjubljanaKoncert The Killers - Stožice, LjubljanaKoncert The Killers - Stožice, LjubljanaKoncert The Killers - Stožice, Ljubljana

Čeprav sem poznal le približno tretjino zaigranih skladb, mi 20 € res ni bilo stežka dati za tako odličen koncert. Vstopnice so bile na račun pokroviteljstva Mobitela in njihove akcije Itak Džafest (grrr kako grdo ime) izjemno poceni, kljub nekaj sto tisoč evrov vrednemu projektu; seveda verjamem, da se jim bo tak način oglaševanja tudi povrnil, izpeljali so nekaj novega, inovativnega v primerjavi z že “zlajnanimi” TV oglasi. Na še več takih akcij!