Hladilnik je trenutno s hrano izjemno dobro založen, tako da bi lahko morda preživel celo manjšo ledeno dobo. Doma so mi napokali od grozdja pa vse do kostanja. Ne me razumeti napak, seveda sem vesel tolikšne obilice hrane, a kaj ko jo je toliko, da jo je fizično nemogoče pojesti. Pršut, gozdarska salama, ogrska salama,  doručak, sir Edamec, lahki sir, Nutella, 1 kg Čokolešnika, 1 kg kruha, čokoladna potica, grozdje, jabolka, čokolada, kostanj ipd. Aja morda sem pozabil omeniti, da živim sam!

Današnja češplja na vrhu torte (večerje = goveja juha + doručak) se pravkar kuha, in to je kostanj.  Peči ga tukaj ravno ne morem, zato sem se odločil za kuhano varianto.

Recept:
Nenarezanega stresemo v lonec vrele vode in pokrijemo za dobre pol ure. Serviramo toplo.

Voila, fast & easy za “lahkoten” posladek večera. Precej zoprno zna biti tudi lupljenje, vendar jaz kostanj le odrežem pri vrhu ter lupino stisnem z zobmi, tako da gre vsebina naravnost v usta.