Hladilnik je trenutno s hrano izjemno dobro založen, tako da bi lahko morda preživel celo manjšo ledeno dobo. Doma so mi napokali od grozdja pa vse do kostanja. Ne me razumeti napak, seveda sem vesel tolikšne obilice hrane, a kaj ko jo je toliko, da jo je fizično nemogoče pojesti. Pršut, gozdarska salama, ogrska salama, doručak, sir Edamec, lahki sir, Nutella, 1 kg Čokolešnika, 1 kg kruha, čokoladna potica, grozdje, jabolka, čokolada, kostanj ipd. Aja morda sem pozabil omeniti, da živim sam!
Današnja češplja na vrhu torte (večerje = goveja juha + doručak) se pravkar kuha, in to je kostanj. Peči ga tukaj ravno ne morem, zato sem se odločil za kuhano varianto.
Recept:
Nenarezanega stresemo v lonec vrele vode in pokrijemo za dobre pol ure. Serviramo toplo.
Voila, fast & easy za “lahkoten” posladek večera. Precej zoprno zna biti tudi lupljenje, vendar jaz kostanj le odrežem pri vrhu ter lupino stisnem z zobmi, tako da gre vsebina naravnost v usta.
aloooo se lahko k teb vselim?:) ej čokoladna potica? :O prvič slišm, sm sliš se fajn:)
kostan pa itak rulzzzz!:)
Lp, j.
Sam pečen je pa men boljši, ker je manj dela z luplenjem, pa ni tak pacast, pa bolj ima značilen okus. 🙂
ccc pa nič ne povabiš na kostanj 😛
Povabi še Hada z 5kg Nutelle, pa naredita en piknik 🙂
Drugače so mi pa kostanji veliko bolj všeč pečeni. ne vem če zaradi drugega, al zato ker se lažje lupijo 🙂
Seveda so pečeni tudi izjemno dobri, pa še kakšen bel mošt paše zraven 🙂
lahk pridemo pomagat spraznt ni problema 😀