Jutranji prometni zamaški in kolone mi niso ravno pri duši, sicer komu pa so. Počasno kolono od Mokrega Polja pa do Novega mesta skozi kremenske ovinke zaradi številnih tovornjakov, ki vozijo pesek za gradnjo avtoceste, se še da preživeti, prav tako ne zgubljam živcev ob dodatno nastali gužvi v Novem mestu zaradi obnovitvenih del Kandijske ceste… Mi pa kri po žilah dodatno pospešijo vozniki, ki s svojo vožnjo zmanjšujejo pretočnost skozi križišča. Ne mislim vožnje skozi rumeno in pritiskanje na plin, vendar ob navadni vožnji po pasu za na levo.

Tisti prvi avtomobil, ki je v križišču in čaka za na levo bi se moral pomakniti čim dlje v križišče, tako da jih lahko zvrsti v križišču čim več. Na račun tega, so sicer tudi nekaj menjali plast asfalta, so v Ločenskem križišču pri farmacevtskem podjetju Krka d.d. postavili označbo, ki krepko nakazuje, kod naj vozila prepeljejo križišča. Ampak ne… to za nekatere enostavno ni dovolj, seveda se pomaknejo le toliko v križišče, da drugi v vrsti, v tem primeru jaz, še vedno čaka kar na prehodu za pešče… Lahko vidite senco, kje stoji Renault Kangoo. Zeleno uspeta tako prevoziti le dva avtomobila, namesto petih.

Ne rečem, da bi se to zgodilo kdaj pa kdaj, ampak do sedaj še nisem videl avtomobila, ki bi zavil na levo za prometnim znakom, to me veliko bolj bega. Vozniki bi morali začeti voziti nekoliko bolj z glavo in morda na trenutke pomisliti na čisto življenjske situacije…