Srednja elektro šola in tehniška gimnazija v sodelovanju s svetom staršem organizira že 7. zaporedno nagradno ekskurzijo za dijake, ki so kakor koli pripomogli k ugledu šole tako na tekmovanjih v znanju, športnih tekmovanjih, sodelovali pri šolskih pa tudi ostalih projektih (spletne strani, Tegi, novinarji, Evropa v šoli, ipd.). Lani Dunaj, letos Verona in ni dvoma v ponovno super izlet z adrenalinskim pridihom drugega dne. Še natančnejši opis poti:

1. dan: 15.5.2008 (Novo mesto – Verona – Gardsko jezero)
Odhod avtobusa ob 6.00 iz Novega mesta. Vožnja do mejnega prehoda Fernetiči nato po avtocesti mimo Benetk do Padove. Po ogledu bomo nadaljevali s potjo do Verone, kjer si bomo ogledali nekatere mestne znamenitosti: Areno, trg Bra, zeliščni trg, znameniti balkon, pod katerim je Romeo osvojil Julijino srce, Gosposki trg, grobnico Scaligierijev, pomembne mestne plemiške družine, … Imeli boste nekaj prostega časa za sprehod in nakupe. Po ogledu se bomo odpeljali v smeri proti Gardskemu jezeru, kjer se bomo namestili v enem izmed letovišč. Večerja in nočitev.

2. dan:16.5.2008 (Gardaland – Novo mesto)
Po zajtrku bomo imeli čas za ogled in zabavo v zabaviščnem parku.
Največji zabaviščni park ob Gardskem jezeru je svet sanj, zabave, številnih atrakcij, svet otrok in odraslih. Razprostira se na več kot 45 ha površine, sredi čudovitih parkov in zelenih površin. V številnih predstavah, kot so tiste v Delfinovi dvorani in predstave v ledeni dvorani ter viteške predstave in še in še…, lahko občudujete umetnike mednarodnega slovesa. Če si želite popolnoma nova doživetja, obiščite Mad House – noro hišo, kjer je vse mogoče… Obrat na glavo, zasuk, adrenalin in veliko zabave… Po Norem dnevu zabave se bomo vrnili proti Novem mestu.