Današnji dan je bil namenjen Blogresu. Ob 9. uri ga je otvoril g. Žiga Turka z govorom o papirni ter internetni revoluciji, nadaljeval je Gerd Leonhard, kasneje pa še znana blogerska dvojica: kolumnist Marko Crnkovič in multimedijski guru Jonas Žnidaršič.

Všeč mi je bilo tudi predavanje Davida Rožaca o optimizaciji blogov za iskalnike, Gregorja Žaklja o trendih v spletnem oblikovanja ter Boruta Peterlina o fotografiji na blogih.

Borut Peterlin (priznani fotograf) v akciji. Se je kaj hitro spoznalo, da je iz dolenjskega okoliša 🙂

Organizacija je bila po mojem mnenju vrhunska in na nivoju: prijazno osebje, pijača, prigrizki, majice in nahrbtnik, direkten prenos, predavatelji za slovensko sceno dobri.

Morda me je le nekoliko zmotila “majhna” udeležba, na lanskih fotografijah je bilo videti nekoliko bolj živo v dvorani. Glede na 80.000 slovenskih blogov, številka v katero malce dvomim, se je “praznika” udeležilo relativno malo blogerjev. Tako je bilo predverje (še posebej po kosilu) precej razpršeno in ni bilo ravno velikega druženja. Podobno kot pri kemiji. Večji prostor -> manjše možnosti da atomi trčijo med sabo. Morda bi morala biti nekoliko večja pozornost namenjena social networkingu. Sicer je v ta namen tudi zabava, a kaj ko se je udeleži le peščica.

Uspelo mi je v živo spoznati: Kašparjevega Roka, Fermetovega Jana ter Mateja (če se ne motim, ker smo ravno hiteli na kosilo)

V pričakovanju naslednjega!