“A dejte, dejte, lepo vas prosim…” Sam ne igram računalniških iger, pa vem da je tokratna predstavitev zloglasne GTA 4 močno, močno pretirana. Prikazana je bila v luči najhujše nočne more vseh staršev, katerih otrok uporablja računalnik tudi za zabavo.

Alkohol, droge, prostitucija, umori, divjanje z avtomobili -> se strinjam da takih iger mlajše generacije ne bi smele igrati, vendar zato je pa tudi na vrhu škatle velika nalepka +16 oz. +18! Ne vem kaj potem na dnevno informativni oddaji Svet klobasajo, da bi morali igro zaradi otrok ukiniti. Res da jo igrajo, vendar zakaj bi jo ukinili, naj le starši poskrbijo, da plošček ne pride v njihove roke. Na cigaretih tudi piše +18 oz. alkoholu, pa vemo koliko mlajših jih kadi / pije, a se o tej problematiki ne razpravlja.

Koliko naj bo dovoljena starost za igranje iger je čisto odvisno od posameznika. Nekateri so zreli že pri 15ih in jim neka računalniška igra ne more pokvariti svojega lastnega mišljenja, medtem ko lahko pri drugih še pri 50ih močno vpliva na njihov etos. Na Svetu so se spraševali, kako lahko igra pokvari otrokom um, kako postanejo nasilni in se posledično dogajajo šolski pokoli. Če to resnično drži v taki meri, potem bi morali takim primerkom preventivno prepovedati tudi kakršenkoli stik z mediji, kajti tam se objavlja še veliko več bolnih stvari. Sicer me pa zanima, kakšno igro je potem v svoji mladosti igral gospod Fritzl, da je izvajal taka kruta ter srhljiva dejanja? The Sims?

Novinar Andrej Peroša (nekdanji tekmovalec v Big Brother 1) me je s tem prispevkom le še bolj prepričal, da je dnevno informativna oddaja Svet direkt za na sekret in nikamor drugam.

Kruta računalniška igra: