Velikonočni prazniki spadajo med ene izmed ljubših. Obilica žegnane šunke, hrena, domačega kruha, pirhov ter vina se že prijetno razkraja v trebušni votlini. Še dobro da je jutri prost dan, da se lahko vse skupaj v miru poleže. Balast pa se ne nahaja trenutno samo v obliki hrane, temveč vse več tudi na spletu.

V popoldanskem času je beseda nanesla na pagerank. To pomeni, kako visoko se nahaja vaša spletna stran, ko iščete različne besede po iskalnikih. Npr. Google za svoje bloge (Blogger) skrbi zelo dobro, tako da se njihovi spletni naslovi pojavljajo izredno visoko v iskalnikih. Vendar vse več in več blogerskih zapisov je brezpomenskih, vsebujejo več slik, filmov kot besedila, a se nahajajo mnogo višje kot ostale mnogo pomembnejše informacije. Čeprav so si po eni strani spletne strani same krive, v primeru da si jih ne znajo dobro optimizirati. To so tako imenovani Spam blogi oz. splogi, saj je njihov namen podoben balastnemu spamu v e-mailih, katerega recimo da sovražimo vsi. So v porastu in predstavljajo posredno grožnjo pridobivanju koristnih informacij na spletu.

Recimo v iskalnik vtipkate “Nassfeld“, pa vam dokaj visoko vrne pozicijo mojega zapisa o izletu v Nassfeld, 27. januarja 2007. Torej bo ta prispevek še vedno vrnilo kot rezultat po pol leta? Taka informacija recimo popolnoma izgubi pomen, saj je brezpredmetna po tolikšnem času. To je sicer le primer, ker drugače obstajajo mnogo hujše zadeve + da ne bo kdo mislil, da se pritožujem, ker dobim preko iskalnikov že kar lepo število obiska.