Včeraj prispevek namenjen balastu spletnih strani, danes pa sledi nadaljevanje, vendar o precej bolj delikatni zadevi – objavi osebnih podatkov na spletu.

ANDRAŽ TORI, računalniški strokovnjak: Najbolj enostavno je to, da vpišemo svoj ime pa priimek v Google pa bomo dobili vtis, kaj lahko vsak najde. Treba pa si je predstavljati, kaj pa lahko najdejo tisti, ki imajo dostop do specializiranih baz, ko lahko dejansko povežejo podatke.

Še posebej pride slednji komentar do izraza, če ste nekoliko bolj dejavnega tipa. Smo v informacijski družbi in vse dejavnosti se selijo na splet, obenem pa se stremi tudi k ažurnosti oz. čimprejšnji objavi podatkov na spletu. Čim pa so v člankih tudi imena ter priimki raznih oseb, to pripomore k razkrivanju identitete ter osebnostnih značajev posameznikov. Sporno iz vidika varovanja osebnih podatkov, a k temu veliko pripomoremo tudi sami, ko na različnih spletnih straneh vpisujemo podatke, možne za zlorabo -> še največkrat objavljamo svoje e-mail naslove, katere tako imenovani roboti zlorabijo za pošiljanje spam-a. To je zgolj nedolžen primer, vendar vseeno da misliti, kaj vse se lahko izkoristi v zle namene. Previdno srfanje torej ni odvečen nasvet.