Odkar sem prišel na Havaje sem po dolgem in počez raziskal le Oahu. Prenočeval sem v hostlu v neposredni bližini plaže Waikiki, kjer sem spoznal kopico novih ljudi. Spanje v hostlih ima svoj čar saj lahko izveš ogromno stvari, ki jih sicer sam ne bi nikoli odkril. Oahu sam po sebi mi ni bil pretirano všeč, preveč turistično naravnan. Hoteli in limuzine na vsakem vogalu. Ima resnično lepe plaže, izvrstne pohodniške poti, vendar turizem nekoliko pokvari sliko. Waikiki obenem ponuja številne longboard spote v samem mestu. Valovi so izjemno prijazni za začetnike, saj je skoraj preenostavno pripedlati v line-up. Temu primerna je tudi gneča, čeprav bi morda za Havaje pričakoval še veliko večjo.

Če kje, se dogaja na Waikiki-ju. Možnost žuranja in številnih dogodkov za turiste je na pretek. Presenetilo me je, da je celo v Honolulu-ju alkohol precej cenejši kot pa v Aucklandu. Pa še šnopc sem ponesreči zagledal. Na žalost ni bil ničemur podoben, ko sem ga predstavil ostalim, ki sem jih spoznal v hostlu.

Eden izmed posebnih dogodkov je bil ravno včerajšnji Red Bull Party Wave. Gre za tekmovanje, kjer ekipe pripravijo svoje plovilo in imajo na voljo 15 minut, da ujamejo najboljši možni val. Harmonka pri predstavitvi ene izmed ekip je delovala bad ass! Sproščeno vzdušje, dobra glasba in lepa dekleta na srfih naredijo Havaje še toliko bolj prijetne. Kar malo počasi nabiraš solze, ker veš da se bo potrebno čez nekaj tednov vrniti v pisarniško okolje.

Beach House Hostel Kauai

Ravnokar sem pristal na Kauai-ju, ki je neprimerno bolj pristen in odraža tisto kar Havaji naj bi bili. Obožujem ga pa sem tukaj šele dve uri. Priporočilo naj kupim enosmerno karto je zaenkrat upravičeno. Maui bo moral počakati nekoliko dlje kot sem mislil.