Storitev Google Wave zadnje čase kar dobro meša internetne štrene in vzbuja če ne drugega firbčnost, kaj hudiča bi to lahko bilo. Gre za neke vrste mineštro med programi za neposredno sporočanje, bodočo uporabo maila, pisanje bloga; pravzaprav je precej težko konkretno opisati kaj vse omogoča, sej je storitev še v povojih in se stalno razvija.

Uporaba storitve preko brskalnika je precej nerodna, bi rekel. V določenih momentih konkretno obremeni sistem in hkrati zatika pri vrtenju kolešča ter pregledovanju “vala”. Za hitro in uporabno “vejvanje” je potrebno znati tudi kar nekaj ukazov, ki pa so lahko navadnemu uporabniku španska vas. Ob tem močno pogrešam tudi namizno Windows aplikacijo, ali pa je morda samo jaz ne najdem.

Trenutno je storitev na voljo le preko povabil, torej da vas nekdo povabi notri. Podobno taktiko so izpeljali pri uveljavljanju e-mail storitev (Gmail) leta 2004 – takrat sem bil ves presrečen, ko sem imel eden redkih e-mail s končnico @gmail.com, sedaj pa jo imajo že vsi, nič čudno ko pa gre za resnično kvaliteten in poleg tega še brezplačen poštni predal.

Po spletu se veliko govori o Wave-u in kjer je dim, je ponavadi tudi ogenj, tako da sem morda zaradi tega pričakoval preveč, vendar me dosedanji Wave ni niti malo navdušil. Kako bo storitev Wave napredovala pa bo pokazal čas, trenutno jo uporablja relativno malo uporabnikov in verjetno zmožnosti sploh ne pridejo do izraza.