Digitalna tehnika je v Sloveniji precej draga, čeprav tega v bistvu sploh ne opazimo, dokler ne primerjamo cen enakih izdelkov v tujini. Tam je trg povsem drugačen in cene močno nižje. Raziskovanja, kje je takšen skok cen in največje marže, nisem delal, vendar tolikšen razkorak v primerjavi s tujino je že močno vprašljiv.

S tem razlogom se torej definitivno splača kupovati preko interneta in to znotraj Evropske unije, saj se ne plača niti carine niti davka. Četudi je poštnina nekoliko večja, suma sumarum še vedno znese občutno nižji znesek. Nekatera tehnika je tudi do 50 odstotkov cenejša! Kupiti recimo kalkulator Ti-89 Titanium za 260-270 (Slovenija) ali za 130 € in manj (tujina)? Odločitev je bila peresno lahka, četudi bom morda moral tehniko zaradi uveljavljanja garancije poslati nazaj v Nemčijo.

Ni mi jasno, kako lahko cene kotirajo tako visoko kljub našemu neravno visokemu standardu; Nemčija, Anglija, … standard nekajkrat višji, hkrati pa digitalna tehnika -50%. Tu mi kmečka logika odpove…

Sam niti ene tehnike ne kupim več pri nas, zakaj bi dobesedno metal denar skozi okno, ko so pri evropskih sosedih poceni kot na kakšnem sejmu. Problem je le v tem, da večina internetnim nakupom sploh v tujini težko zaupa, čeprav se z mlajšimi generacijami ta tabu počasi podira. Prodajalca seveda obvezno prej preveriš, torej kako ga ocenjujejo drugi, koliko artiklov je že prodal in tako so skrbi povsem odveč.