Koruzo sem na ognju nazadnje pekel, ko smo bili še mali šmrkavci, takrat je bila na jedilniku vsak drugi dan. Najprej v gozd po leskove palice (definitivno pojdite podnevi, ponoči se ne vidi nič), nato pa je bilo potrebno “narabutat” še malo koruze. Peka sama ni nič posebnega, zavije se jo v alu folijo in peče na ognjenih zubljih kakšnih 15 minut, nato pa še 5 minut brez, da dobi malo barve in hrustljavo skorjo. Sledile so klobasice, pasja radost in pečen krompir v žerjavki. Ob vseh dobrotah pa zraven še malo harmonike, kitare in nič čudnega, da smo zaključili precej kasneje kot pa takrat, ko smo bili še klinci…
Related posts
Webmaster piknik @ Milje pri Kranju
Webmaster piknik pravzaprav še poteka, zaradi ponedeljkovih obveznosti pa sem moral malo prej od tam. "Točno podnev" se je počasi začela zbirati slovenska estrada spletnih mojstrov, maherji… Continue reading...
Vau,lepo, da se znate tako po domače poveselit!!
pasja radost trga gate! 😉
Lp, j.
Važn,da ste se mel fajn,kot je po slikah videti. Vanjo in harmonka je pa tud zakon! 😉