Takoj dam “jurja”, da bi se le saga o delitvi Piranskega zaliva čim prej končala. Postala je navaden zlajnani trač tipa Damjan Murko in se jo izrablja v vsaki oddaji oddaji, ki že malo diši po politiki, do te mere, da je počasi začela presedati. Če bi v Sloveniji podeljevali Grammy-e, bi nedvomno požela kipca za največkrat izrabljeno temo.

Lep primer, ki dokazuje, kako je zadeva Piranski zaliv postala rumena, je Trdinov vrh. Tudi tukaj meja ni natančno določena, v vojaškem objektu na vrhu, ki se nahaja že na hrvaški strani, pa so slovenski vojaki. Sicer ne vem, kako točno so se dogovorili, ampak očitno se da na čisto lep način. Redno spremljam medije, pa sem za vprašanje meje na Trdinovem vrhu slišal morda enkrat, pa še to dolgo, dolgo nazaj. Na vrhu se lahko brez skrbi sprehajaš po šengenski meji, ali v parku Priroda ali pa na naši strani. Ne duha ne sluha o cvetličnih koritih ali zapornicah in tudi gospoda Podobnika tu še nisem videl skakati s transparenti, razen tega da so ga pili na Jernejevem.

 
Sveta jera (slovenska stran) in kapela Sv. Ilije (hrvaška stran)

Me pa zelo motijo izjave hrvaških politikov, ki posplošujejo izjave na vse slovenske državljane, morale pa bi leteti na posameznike v državnem zboru, ki si z izpadi želijo izboljšati stanje vox populov.