Je debetna bančna kartica pri Abanki. Za odprtje računa sem se odločil zaradi nakupovanja na internetu in spletnih strani, ki omogočajo plačevanje preko Paypala. Stroški odprtja so 4,17 €, letni pa znašajo 0 €, kar je odlično v primerjavi s kreditnimi karticami.

Ko registrirate Paypal, bodite pozorni, da imate na kartici naloženih nekaj evrov, saj vam je drugače ne bo hotelo odobriti in vam javilo napako: This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.


Zakaj kupovati na internetu?
Zelo enostaven odgovor – Ker je ceneje 🙂 Verjamem, da je mnogo težje zaupati elektronskemu nakupovanju, kot pa neposrednemu stiku s prodajalcem, vendar zna cena velikokrat pretehtati.

Na slovenskih spletnih trgovinah ni nobenih posebnih “pasti”, saj lahko, če ste nezadovoljnji z nakupom, artikel vrnete in dobite denar nazaj. Nakup plačate šele po prevzemu in ni potrebno vpisovati  nobenih drugih osebnih podatkov kot naslov naročnika.

Pri nakupih na tujih spletnih straneh je potrebno biti nekoliko bolj pazljiv, saj imajo v dotični državi lahko kakšne drugačne standarde, npr. za napajanje preko električnega omrežja. Pazljiv je potrebno biti še na garancijo, kjer “worldwide” oznaka pomeni, da jo lahko uveljavljate na katerih koli pooblaščenih servisih (preverite ali v Sloveniji). Plačilo po povzetju največkrat ne pride v poštev, vendar pa jih mnogo omogoča plačevanje preko PayPal-a, ki je samostojen virtualen sistem in številko debetne/kreditne kartice vpišete le 1x.

Pa veselo in brez strahu po spletnih nakupih 🙂