Toliko lažnih informacij podanih v enem dnevu pa že dolgo ne. V tujini smo bili v vseh novicah na prvem mestu, pa čeprav je bilo 50% same novice nepreverjene in izmišljene -> govorilo se je namreč o nesreči v Nuklearni elektrarni Krško. V tem primeru jaz ne bi sedel tukaj in pisal objavo, ti šment. Najbolj so me zbodle izjave in komentarji novo nastalih jedrskih fizikov, ki s svojim “podgurskim” znanjem polnijo glave drugih. Od primerjanja naše elektrarne s černobilsko do astronomsko velikih tlakih, potrebnih da odnese kupolo na vrhu zadrževalnega tlaka. V resnici je potreben tlak “le” 5 barov, čeprav je že tak tlak abnormalno velik za tolikšno površino – znese namreč več sto tisoč ton obremenitve. Zelo dobro se je izrazil SFfreak, ki je mnenja, da v bistvu ne gre za težave NEK, temveč težave z neizobraženimi ljudmi.

Na PopTv-ju so danes objavili novico, da so okoliški prebivalci na veliko zaskrbljeni, ravno kontrastno pa na Vašem kanalu, kjer so objavili, da so popolnoma mirni. Današnje cvetke starejših ljudi objavljene na dnevniku 24Ur:

Sogovornik 1: Že tajijo stalno nekaj.
Sogovornik 2: Dostikrat so rekli, da je bil potres, v resnici je bilo pa v elektrarni nekaj narobe.

Odgovor na 1. trditev -> imajo štab civilne zaščite, ki 24/7 spremlja meritve in so tudi podali izjavo, da ni bilo nobenih prekoračitev mejnih vrednosti.

Odgovor na 2. trditev -> Gospa… živite na potresnem območju. Seveda je za vse potrese sedaj kriva NEK.

Po sklepanju, koliko ljudje “vedo” o Nuklearni elektrarni Krško, so jo zagotovo vsi obravnavali v svoji disertaciji. Priporočam vsem, da si pogledate spletno stran NEK za lažji spanec.