Pravkar prišel domov iz Cvičkarije 2008 v Novem mestu. Sprva sem imel namen le malo poškiliti na samo prireditev, a sem se zadržal skoraj 6 ur. Na poti v Novo mesto (17 km) je bilo moč opaziti tudi veliko število tekmovalcev Dirke okoli Slovenije, Mirka Lisjaka (št. 157) pa nam je celo uspelo fotografirati – pri drugem prehitevanju. 🙂


Glede na brezplačen vstop na Cvičkarijo lahko rečem, da je bil repertoar skupin več kot odličen -> nastopili so Elektrošok, Društvo mrtvih pesnikov, Elvis Jackson ter na koncu še Kingstoni. Še posebej zadnji so naredili žur, kar je naredilo ozračje publike precej prešerno. Galoni cvička so Dolenjce držali pokonci čez celoten uradni program, verjetno pa jih držijo še sedaj.

S sošolcem sva dala tudi kratko izjavo za televizijo Vaš kanal, kaj meniva o dogajanju na Cvičkariji, obenem pa tudi podala najino neodobravanje vožnje pod vplivom alkohola. Ko smo ravno pri tem… za domov sem pričakoval, da bom končno kje lahko pihal, a se mi želja ni uresničila, kajti na spregled ni bilo niti enega predstavnika modrih angelov. Ob taki prireditvi bi človek pričakoval, da bi nadzor na cestah še poostrili, kot po Murphyu pa ti po navadi težijo ob navadni hoji domov.