Merkurjev dan -> cena karte 20 €, lepa vremenska napoved vse to je napovedovalo izjemen zimski dan na smučišču Nassfeld. Soočenje z dejstvi pa se je kazalo že v Sloveniji. Na Jesenicah ob sedmi uri zjutraj namreč že abnormalna gužva, okoli 30 avtobusov sigurno, vsi seveda namenjeni v Avstrijo. Kar 1 uro je moral naš transfer čakati v vrsti za magnetne karte, posledično zato tudi trume Slovencev na belih strminah ter več kot polurno čakanje na prvo gondolo.

Zgoraj nas je pričakalo čudovito vreme ter veličasten razgled po okoliških gorovjih. Ob prvi malici (zwei Würsteln) sem želel tudi malo pofotkati (namenoma za blog) in prav ironično, da so baterije ostale doma v polnilcu. Nekaj bolj za pokušino kot za res sem nato slikal z mobilnikom.

(40) Tröglabfahrt tradicionalno zadnji del zdrsan totalno že ob 11ih, ostale proge pa so se zaradi manjše frekvence obremenitve držale mnogo bolje. Okoli pol treh se je del naše šentjernejske ekipe podal še na progo, ki vodi vse do doline -> predstavljajte si, kako se recimo polovica ali več vseh smučarjev poda na eno samo progo. Res, da je dolga nekaj čez 7 kilometrov, a je gneča vseeno nepopisna. V takih trenutkih me osebno zelo motijo vožnje nekaterih posameznikov čisto za hrbtom. Se raje kar umaknem in spustim mimo, ker če nekoga na ledenem delu odnese, se ta ne bo ustavil kaj kmalu ter z lahkoto tistega spredaj prilično zbije. Pri takih nesrečah je vedno kriv tisti, ki je višje na pobočju, saj ima možnost nadzirati situacijo. Za konec je sledilo še potovanje z veselim avtobusom, kateri se je nato okoli pol pete ure počasi, tu resno mislim počasi (delno zaradi gužve, delno zaradi frekvence postankov), odpravil proti domu. Športno društvo Kozorogi za naslednjo destinacijo planirajo Vogel, kamor pa naj bi se šlo enkrat marca.