Porabil nič več in nič manj kot 10 minut za izbiro novega mobitela. Namreč le do 30. januarja velja pri Si.Mobilu Ortosmart akcija, ki pri podaljšanju naročnine ponuja brezplačne klice med vikendi v Si.Mobilovo omrežje. Pa tudi bivši Sony Ericsson z520i je bil že preveč old school in kar klical po zamenjavi.

Veterana je torej nadomestila novejša Nokia 6120, katera zadostuje vsem mojim potrebam. Pri mobilnikih nisem ravno zahteven, ker se mi ga enostavno ne da uporabljati, zvonenje pa je itak celo leto na vibriranje, ker me drugače (po Murphyu) moti ravno takrat, ko sem najbolj zaposlen oz. si najmanj želim, da bi me kdo motil.

Telefon nisem še kaj veliko stestiral, a me je do sedaj najbolj razveselila povezava 3G, katera omogoča surfanje ter prenos podatkov do 3,6 mb/s po UMTS omrežju. Je pa žal v Ortosmart paketu, brez opcije mobilni, prenos podatkov relativno drag, saj se kaj hitro nabirajo megabajti, glede na to, da je povprečna spletna stran velika okoli 100 kilobajtov.

Meni osebno čisto simpatičen mobitel -> tanek, velik ekran, majhen ter lahek -> priročen za v žep v nasprotju z marsikaterimi opekami, ki se valjajo po hlačah.