ERC – ekološko ribolovna cona, zadnje dni precej pereča tema. Gre za izvajanje enostranskega projekta hrvaške vlade, katerega namen je obvarovati okolje ter preprečevati tujim ribičem loviti na “njihovem” ozemlju. Zadeva pa je vsaj v enem pogledu sporna in to je pri uveljavljanju te cone na nedorečenem ozemlju. Ozemlju, za katerega se Slovenija in Hrvaška ne moreta dogovoriti -> Piranski zaliv. To kar pa so včeraj streljali vsak po svoje v oddaji Trenja je pa zgledalo že rahlo smešno. Kot kure brez glave, vsak ima svoj prav. Se strinjam, da nekaj zamisli je bilo dobrih, vendar se je tu predvsem pokazalo, kako je lahko še tako majhen, dvomilijonski narod, tako razdrobljen.

1. dejstvo-> menim, da so Hrvatje preveč samozavesten, egocentričen narod, da bi jih njihov ego lahko ponesel vse tja do lune. [sarkazem] Z glavo skozi zid sploh ni zanimivo, ker je prelahko. [/sarkazem]

2. dejstvo -> Slovenci tako majhen narod, pa tako razdrobljen. Manjka tistega dobrega patriotizma – v mejah normale seveda.

Tako torej bi morali seveda vsi skupiti skupaj, vsi levi in desni malo popustiti in najti skupen jezik kako naše južne sosede pripeljati z Lune nazaj na Zemljo. Ne mislim s podje**vanjem, ampak po diplomatski poti postaviti kak ultimat, da bi sami uvideli in ponovno razmislili o uvajanju ekološko ribolovne cone. Nekako sem se v mislih še najbolj strinjal s Kokaljem.

izjava dneva: Uboga Slovenija (Zmago Jelinčič “plemeniti” v oddaji Trenja)