Dejstvu, da je politika največja mehiška, španska nadaljevanka oziroma telenovela, ne morete oporekati.   Esmeralda, Judežinja, Rebelde vse enkrat propade, politika pa se drži pokonci že krepko več kot 2000 let, za njen propad pa se tudi ni potrebno bati.

Politična garnitura, še posebej predvolilni čas, ima prav vse karakteristike dobre telenovele, to so: napeto dogajanje, nepričakovani zapleti, številna obtoževanja in tožbe, vsak dan novo nadaljevanje (tudi med vikendi), določenim zadevam redko pridejo do dna in tako vlečejo rdečo nit, za piko na i pa manjkajo le še umori in številni ljubimci.

Kot je običajno v različnih dialogih mi nikakor ne grejo v glavo prerekanja… vi ste naredili to, to in to, a ga politični nasprotnik že v naslednji minuti popravi, da to, to in to ni bilo res tako. Kdo laže, komu verjeti? Ali pa gre verjetno le za določene besedne trike, ko se v bistvu pove vse, a hkrati nič. Nihče ne laže, a se potankosti ne razkrije in ostanejo zavite v tančico skrivnosti.

Tudi ne razumem oglasa, da se X stranka odpoveduje volilnemu tv oglasu in namenja denar slovenskim porodnišnicam. Če bi bil ta oglas enkrat, dvakrat bi bilo sprejemljivo, ne pa 2x v 15-ih minutah  kar znese sigurno 4.000 €, sekunda tv oglasa med poročili stane okoli 200 €.

Sicer so pa itak vse stranke enake, nobena ne izstopa toliko od povprečja. V nedeljo 21.9. bomo pač izbirali najboljšo med najslabšimi.