Evropa danes možna samo kot del globalnega sveta. Bodimo torej Evropejci in ponosni državljani svojih držav, a tudi Evropejci in državljani sveta.

Citiran vrhovni poveljnik slovenske vojske oz. bolj znan kot predsednik Republike Slovenije, Danilo Türk. Izjava se nanaša na evropsko leto 2008, leto medkulturnega dialoga. Po obrazih slovenskih politikov in veljakov je bila prva prireditev na to temo na Brdu pri Kranju izjemno razburljiva ter napeta.

Kot ste lahko videli je prireditev kar pokala od napetosti. Govori tujih politikov je na naše delovalo kot uspavanka za dojenčke. Sicer pa to ne bi tako ironično, če ne bi bilo ravno evropsko leto medkulturnega dialoga. Empatija poslušalcev je bila krepko na nizki ravni. 🙂

Takih stvari jim, po mojem, ne moremo zameriti, saj če pogledamo objektivno, moramo pomisliti tudi na to, kaj bi sami počeli v takih situacijah. Jaz, če predavanje ne bi bilo zanimivo, bi tudi spal, definitivno. Pomislite tudi na to, kolikokrat tudi sami (…ste nekoč) prespite/prešpricate šolsko uro?