V dolini mrzlo -1°c, na Gačah pa -8°c, a sonček in prekrasno vreme. Celodnevna karta -> 16 € (zaradi Modre kartice) in za ogrevanje nekaj voženj skupaj z Brulcem. Posledice ponedeljkovega ledenega dežja so bile še vedno prisotne. Proge so bile namreč že na vse zgodaj zdrsane in ledene. Sidro (poleg otroške vlečnice Medo) za tiste, malo manj izkušene, naravnost za ubijat. Na vlečnici namreč ogromne luknje… Upam, da čimprej zaženejo tisto trisedežnico, danes so jo poskusno že zagnali.

Okoli 11ih je Brulc nato prevzel prvo najavljeno, 10 minut kasneje pa so poklicali še mene, za učenje dveh kandidatk bordanja. Prva ura učenja, tako da sem moral kar malo razmišljati kaj bo naslednja vaja oz. demonstracija. Še preden pa se je učenje začelo je bilo potrebno obema popraviti kote vezi. Upam, da se bodo serviserji čimprej navadili in montirali vezi na “duck stance” -> da so obrnjene na račko, ker to kar sedaj vijačijo za začetnike je 10 let stara tehnika. V prvi uri (in petnajstih minutah – malo sem potegnil…) so na koncu obe že znali speljati osnovni zavoj, seveda pa so bili včasih padci še vedno prisotni. Če bi imel na voljo še nekaj več časa bi razložil še na zavoj z nastavitvijo robnika (ta se največ uporablja).

Če malo računamo -> 16 € karta, za katero sem dve uri in pol samostojno bordal, eno uro pa še malo učil in jo na koncu prodal za 10 € kot popoldansko + še plačana individualna ura za 2 osebi in potni stroški. Tako da, če želite zaslužiti nadpovprečno je potrebno pač kupiti sezonsko karto ter učiti redno z nekoliko večjo frekvenco, drugače pa učenje služi kot nek povprečen zaslužek in malo za nabiranje življenjskih izkušenj dela z ljudmi.

Jutri pa novim zmagam naproti!