Dva dni v negotovosti kakšno bo vreme čez vikend. Že prejšnji vikend sem odpovedal seminar zaradi napovedanega “slabega” vremena, a glej ga zlomka, na koncu ni bilo niti kapljice od tistih 2 narisanih. Za soboto je skozi cel dan napovedovalo “slabo” vreme (sneg, zato v narekovajih) -> ponovno dve snežinki, a so se kakopak čez dan spet ušteli. Sneg je začel naletavati šele ob 5ih popoldan.

Se vstanem lepo ob 5ih (zjutraj), spakiram, pojem čokolino in lepo počasi na pot. Ceste so bile v solidnem stanju le zadnji del – od Zreč pa do vrha Rogle po pričakovanjih zasneženo cestišče. Zgoraj dopoldne celo nekaj sonca, a kljub temu -12°C + veter, kar je še dodatno začinilo razmere.

Karta, za odprih celih 5 prog (ena je uniorček!), neverjetnih 24 €. Ja… precej preplačana storitev za tako ponudbo. No ja… je bil pa vsaj predsezonski seminar toliko bolj zanimiv. V okviru DUDS-a so tudi letos organizirali predsezonske seminarje, na katerih vsi člani osvežijo znanje in potrdijo licenco za obstoječo sezono, tema letošnjega seminarja pa je bila učenje deskanja mlajših otrok. Podrobneje so nam ponovno predstavili delo z otroci ter kasneje tudi nove tehnike, katere so Demoti (tisti, ki najbolj obvladajo) lani spoznali na srečanju vseh smučarskih/borderskih šol na svetu v Južni Koreji. To znanje so danes posredovali tudi nam, v pomoč pri učenju prvih korakov na snežni deski. Obenem so nam predstavili tudi vse nevšečnosti, katere se lahko pripetijo ob samem učenju. Neverjetno do kakšnih komplikacij lahko pride -> celo obtožb pedofilije, ko moraš 5-letnega otroka peljati lulat 🙂 Kaj me še čaka…

Seminar se je po 4ih urah zaključil, nato pa smo še odpeljali nekaj voženj po gozdu. Po skoraj metru snega (celca) je bilo resnično užitek “jadrati” ter obenem skakati čez grape in štore dreves. Ni lepšega!

piss out.

p.s.: v parku so danes postavljali raile, tako da naj bi zaživel enkrat drug teden.