Takoj sem se spravil pisati objavo, potem ko sem po radiu slišal to presenetljivo novico. Združenje ponudnikov gostinskih storitev namreč jutri, v soboto 20. oktobra, organizira akcijo Kadilo se bo. Namen? Na miroljuben način opozoriti javnost na njihovo “diskriminiranost” ter očiten upad prometa v lokalih na račun prepovedi kajenja v notranjosti. Za vse sedanje težave sedaj krivijo zakon.

Se je kateri izmed ponudnikov gostinskih storitev kdaj vprašal mogoče, ali imajo PREVISOKE CENE in si ljudje enostavno ne morejo privoščiti več takšne frekvence obiskovanja lokalov? Zagotovo ne, saj so vsi tako ozkogledni in krivdo valijo na zakon, namesto da bi prvo pometli pred svojim pragom in se mogoče zamislili, kaj sami delajo narobe… Za dva dcl gostega soka v povprečju plačaš 1,5 €! S kozarcem gostega soka že preplačaš celoten liter istega soka, kupljenega v trgovini po maloprodajni ceni (že vštete tudi marže trgovcev, medtem ko gostinci to dobijo mnogo ceneje!). Se pravi, če malo izračunate, imajo gostinci pri gostem soku okoli, če ne celo več kot 500 % čistega dobička. A na tem mestu pa se ne bi bili pripravljeni pogajati in znižati njihove marže (dobiček v odstotkih) ? Najraje bi jih poslal nekam v tri pisane marjetice, ker se sklicujejo na tako neumesne in bedne razloge, da so me z njimi že prepričali, da je njihov inteligenčni kvocient premosorazmeren z njihovo številko čevlja. Niso normalni, ne vem kaj bi drugega lahko sploh še rekel ob tem.


p.s.: Da se ne bo kdo skliceval na moje diskriminiranje kadilcev in podobne stvari -> v družbi okoli mene jih kadi zagotovo 50% in imam z njimi popolnoma normalne, prijateljske odnose, prav tako pa nobenemu ne težim zaradi kajenja, če se hoče “ubijati” na tak način, tudi prav. =) To me ne moti, moti me, oprostite izrazu, debiliziranost ponudnikov gostinskih storitev in reševanje položaja na ravni 1. razreda osnovne šole.