Kot sem obljubil, da bo danes ta prispevek napisan še pred prihodom svežih žemljic v pekarni. Torej o čem zadeva sploh gre? Postavljanje mlajev je že starodavni običaj, pri katerem gre za nekakšno oznanitev, da se bo “na domu” zgodila poroka. V ta namen se gre v gozd, poišče dve smreki, ju olupi ter skupaj z napisom postavi na dovoz k hiši ženina ali neveste. Ta dogodek smo marsikateri danes doživeli prvič v lastni izvedbi seveda in ja, bilo je zabavno, kot boste videli iz slik. Druščina je na kraj zločina pri nevesti začela capljati okoli 6 ure popoldan. Smreke smo imeli že vse v naprej pripravljene. Za začetek je bilo potrebno najprej “posplahniti” naša presuha grla, nato pa smo se odpravili k delu. Nekateri so “lupili” smreke drugi pa vrtali luknje.

Ko je bilo to delo opravljeno smo nato rabili le še primerno oceniti na kateri višini bi bilo pametno obesiti napis in glede tehnike obešanja se je kresalo še največ različnih mnenj =) K postavljanju so bili povabljeni tudi mimoidoči modri angeli, vendar so se samo z nameškom na obrazu odpeljali naprej.
Stvar je bila opravljena v dobrih treh do štirih urah s podoknico nevesti. Seveda nas je gostiteljica tudi kasneje primerno pogostila in lahko rečem, da smo se konkretno napolnili s hrano =).
p.s.: Žemljice zagotovo še niso pečene 😉 za ostale slike me pa kontaktirajte na msn-ju.