V sredo popoldne v Šentjerneju taka megla kot že resnično dolgo ne. Objava šele danes, ker sem čakal “jasno” vreme, da recimo pokažem vidljivost ob normalnih dnevih. No pa tudi ta slika ni ravno neka super vidljivost, glede na to, da je slikana v popoldanskih urah, ko sonce že zahaja. V sredo se torej zbudim po ogledu filma Purple Yeah, grem do okna, ne vidim sosedov…. WTF? Vidljivost je bila dejansko še veliko slabša kot pa sicer prikazuje slika, saj so na njej popravljene barve in posledično vidni elementi bolj izstopajo… ali pa je morda kriva moja dioptrija? 🙂 a ne verjamem, saj stvari na daleč normalno ločim, samo črk ne znam brati, hehe.

Megla / megla ne sploh:

Za vse nevede, kako nastane megla:

Pojavi se, ko vlaga izhlapeva s površine zemlje. Ker se izhlapljena vlaga dviguje, se ohlaja in kondenzira v znan pojav megle. Megla se od oblakov razlikuje le v tem, da se dotika Zemljine površine, oblaki pa ne. Lahko nastane na več načinov, kar je odvisno od tega kako se pojavi hlajenje, ki je povzročilo kondenzacijo.

Vse vrste megle nastanejo, ko relativna vlažnost doseže 100 % in temperatura zraka pade pod rosišče. Ohlajeni vlažni zrak se pomika navzdol in vodna para kondenzira.
vir: wikipedia.si