Živ in cel prišel nazaj, huš =) Odhod našega busa je bil torej ob 2.00 izpred hale Tivoli, kjer smo krenili proti Fernetičem in nato naprej mimo Benetk do Monze. Okoli 9. ure zjutraj smo prispeli tja in se podali proti dirkališču. Dirka ima v Monzi poseben pomen, vse kar leze, hodi, skače, vse se zgrinja tisti dan proti dirkališču. Stare mame vse navdušene, ker lahko hupajo, tulijo, ter zraven navijajo za Ferrari. Moram reči, da bi za tak pohod proti dirkališču lahko dobili štampiljko kakega planinskega društva, ker hoje kar ni in ni konec. Do samega dirkališča smo peš potrebovali nekje 40 minut, nato pa še razne blodnje in iskanje dobre pozicije. Zjutraj so sprva dirkali dirkači GP2 serije nato pa še Porsche Supercup. Večina nas je kupila stojišča, ker so tribune namreč svinjsko drage, poleg tega pa se je potrebno pražiti na njih že kake 3 ure prej. Nekaj tribun je tudi zastonj, vendar vse nimajo LCD zaslonov, da bi si lahko sproti ogledoval dirko tudi po ekranu. Sprehanje po parku in iskanju dobre -> senčne pozicije je trajalo nadaljnje 2 ure, končali pa smo v šikani Variante Ascari, kjer smo našli še najboljši kompromis med senco ter razgledom na progo. Ob 14.00 so luči ugasnile, tribune so završale in že v prvem ovinku sta Massa in Hamilton rahlo trčila, tako da so bile reakcije navijačev precej burne. Med samo dirko sem poskušal tudi nekaj slikati, vendar mi ni ravno uspevalo najbolje, saj dirkači pripeljejo tam mimo s hitrostjo okoli 160 km/h, tako da je precej zamegljeno =).

Video prvega kroga. Kvaliteta je precej slaba, saj je snemano z digitalcem, bolj je poudarek na zvoku.

Kot lahko slišite, je frekvenca zvoka zelo visoka, tako da so čepki za ušesa kar osnoven pripomoček na dirkah. 10 minut je še zanimivo poslušati zvok, kasneje pa je to že kar velik napor za ušesa =).


Razočaranje po dirki je bilo očitno, saj je Ferrari osvojil le 3. mesto in nič drugega. Trume obiskovalcev so se začele počasi valiti proti izhodu parka in vse se je premikalo ekstremno počasi. Hoja nazaj je trajal (skupaj z vmesnim postankom za pivo, ker smo obupali) nekje slabo pol drugo uro. Ogromno!


Ogled formule ena lahko rečem, da je izredno zanimiv in osupljiv, vendar sam nisem za redno obiskovanje dirk (razen v primeru, da bi bil kje v vip ložah =) ), preferiram pa gledanje iz TV-ja, saj je na zaslonu dosti več informacij, udoben kavč,… razen seveda, če ste tako izrazit privrženec in se želite peči na tribunah =).