No ja, glede na to, koliko ljudi me sprašuje, kaj jaz pravzaprav počnem v tej službi, ki jo imam, sem se odločil, da napišem kratek povzetek mojega dela =)
Kot prvo imam dogovorjeno katere oddaje spremljam:

  • Radio Sraka 15.00 (5 minut) pon – pet
  • Radio Triglav 15.30 (5 minut) pon – pet
  • Tv Vaš Kanal 18.45 (15 minut) pon – pet

Nato s pomočjo programov, posnamem te oddaje (v bistvu imam pripravljene tako, da samodejno posnamejo oddaje). Te potem jaz pregledam in obenem iščem po temah (naši naročniki objavijo določena gesla oz. “keyworde”) in potem jaz s pomočjo funkcije ctrl + f iščem po wordovem dokumentu.

Če se pojavi potem v prispevku pojavi željeno geslo enega izmed naših naročnikov, ta prispevek izrežem s pomočjo X programa, spravim v .mp3 format in po potrebi naredim tudi magnetogram. Kaj je magnetogram? To je v bistvu dobesedni tekstovni zapis po .mp3 datoteki. Se pravi kar povedo v prispevku – .mp3 to potem tudi pretipkam v word. Izgleda pa nekako takole.

Magnetogram in .mp3 datoteko potem le še naložim na službeni strežnik in stvar je končana. Te datoteke potem naročniki, ki se povežejo na strežnik prenesejo na svoj računalnik in si jih ogledajo.
Veliko me pa tudi vpraša, zakaj sploh to delaš oz. v čem je smisel tega? => Da naročniki vedo in so informirani kaj se o njih po medijih govori, kako je s konkurenco ipd.

Tako poteka moj delavnik od ponedeljka do petka kake pol ure do uro na dan že nekje 8 mesecev.