Pred približno 14mi dnevi pridem iz morja in seveda čisto navdušen, da bi si poiskal še eno službo (poleg te, ki jo že opravljam). Veselo brskam po spletnih študentskih servisih, naletim na par zame zanimivih del. Iskal sem samo take, kjer bi lahko delal doma :). Razpošljem nekaj prošenj za delo skupaj z referencami, a nič. Nobenega odgovora, nobenega izmed podjetij, kamor se pošiljal (po e-mailu seveda). To me (verjetno tudi koga drugega, ki išče službo) precej jezi, da so podjetja tako neodgovorna, da ne pošljejo niti odgovora, da bi vsaj vedel ali iskati službo naprej.

No ja, da pa niso vsa podjetja enaka, pred parimi dnevi dobim e-mail, da sem na podlagi referenc prišel v ožji izbor med oblikovalci. Na ustih se mi pričara nasmešek, itak! Podjetje Nevtron, na katere sprva sploh nisem računal, saj izgledajo precej “močni” glede na število zaposlenih in letnem prihodke od prodaje v letu 2005. (če koga zanimajo taki podatki o podjetjih, jih lahko najde na Najdi.si/register).

V e-mailu so mi poslali podatke, katere naj vsebuje testni oglas za Tomosov model motorja 🙂 . Oglas sem naredil v nekje treh urah, ga potem še vsaj 2x korenito spremenil, nekaj tudi glede na priporočila prijateljev ipd. Stvar zaenkrat zgleda takole =>
kasneje popoldne bodo prišli še nekateri manjši popravki, potem bo pa že potrebno poslati oglas, ker je rok 13.8. =)