Kar nekaj Slovencev se je že podalo v iskanje kapitala na različne portale namenjene crowdfundingu, nekateri bolj drugi manj uspešno. OLAF Scooter je zadnja izmed pogruntavščin, ki iščejo sredstva na Kickstarterju, sestavljena iz nahrbtnika/kovčka ter zložljivega longboarda/skiroja. Po treh dneh kampanje so skoraj že na polovici potrebnega zneska.

Obstajata dva tipa :

  • OLAF Urban (4 v 1) nahrbtnik, voziček, skiro ter leseno rolko
  • OLAF Business (3 v 1) je križanec med ročno letalsko prtljago, vozičkom in skirojem

Včeraj sem imel priložnost Urban model za kratek čas stestirati tudi sam, pri čemer ti dovršena izdelava da občutek kvalitnega in kompaktnega izdelka. Sam produkt mi deluje precej alternativnega tipa, na podoben način kot sama longboard “must have” scena, kjer so longboardi pravzaprav postali modni dodatek, čeprav ga marsikdo ne zna furati. Kolesca neposredno pod samim nahrbtnikom zaradi zavijalnega mehanizma veliko bolje absorbirajo grbine in so posledično tudi veliko bolj trpežna v načinu vozička napram ostalim potovalnim kovčkom, kjer se je verjetno že zgodilo komu, da je kak nepričakovano odletel. Sicer je namesto nahrbtnika možno pripeti tudi kaj drugega, gajbo piva recimo.

Business model je namenjen tistim, ki nekoliko več potujejo, saj ga je na podlagi njegovih dimenzij 55×34×22 cm možno nesti na letalo tudi kot ročno prtljago. Skratka OLAF scooter je res priročen multifunkcionalen izdelek, ki vas ne pusti ravnodušnega.

P.s.: Čelada na slikah je sicer za potrebe tujih trgov, pri nas še ni tako striktnih omejitev. Na smučarskem področju so se resda že dodobra zasidrale v miselnost, medtem ko jih pri kolesarjenju/rolanju uporabljalo le redki.

Foto: Jure Plešec