Podjetje Optiprint ponuja storitve neomejenega tiskanja za fiksno ceno, in sicer se mesečno plača približno 60€ (odvisno od izbire tiskalnika), nato pa imate možnost neomejenega barvnega tiskanja, saj vam kartuše in tiskalnike priskrbijo oni. Gre za zanimiv poslovni model kot tudi izvrstna priložnost za podjetja/osebe, da si optimizirajo stroške printanja. 
Marsikdo se pri tej ponudbi vpraša, kje je zanka? “Na žalost” je ne boste našli, edini strošek je papir, ki si ga morate priskrbeti, vse ostalo vam priskrbijo pri Optiprintu: tiskalnik ter posebne kartuše, ki vam jih po potrebi brezplačno dopolnijo. Cena je fiksna na mesec, storitev pa lahko brezplačno dobite tudi na tedensko preizkušnjo.
Zakaj je storitev tako poceni? Kot verjetno že sami veste, tiskalnik ni neki strošek, večji strošek je potem kupovanje kartuš; pri optiprintu pa so razvili poseben sistem zunanjih kartuš za 25.000 kopij, ko vam le-te zmanjka, pripeljejo lončke in vam dolijejo barvo.
Naj še omenim, da ne gre za PR objavo, temveč sem se imel priložnost pred kratkim uporabljati njihove tiskalnike ter storitev in se mi je zadeva tako dopadla, da se mi je zdelo vredno idejo deliti naprej. 🙂