Slovenija je majhna državica in glasbena scena tu prav nič ne zaostaja. Na vseh takšnih in drugačnih prireditvah se permutira cca. 9 bendov: Siddharta, Dan D, Vlado Kreslin, Mi2, Šank Rock, Big Foot Mama, Zablujena Generacija, Zoran Predin, Kingston in morda še kakšen. Od tega so recimo po trije na enem koncertnem dogajanju in je merica polna. V obzir vzemimo dejstvo, da nekateri še nekoliko izstopajo po priljubljenosti in takoj se na dveh zaporednih glasbenih prireditvah skupine ponovijo. Vse lepo in prav, všeč so mi vse, samo scena kmalu postane prežvečena – Same shit, different day. €€€ seveda vsem organizatorjem vedno primankuje in poskušajo s proračunom narediti kar se le da pester program, tujih skupin poznanih večini slovenskega občinstva pa si ne morejo privoščiti – izjema je sicer dalmatinska glasba.

V bistvu ne grajam slovenske glasbe, temveč le monotonost na prireditvah; slovenska glasba mi je prav super, tudi starejši komadi in žalostno je dejstvo, da jih na radiu kljub zakonodaji o določenem odstotku slovenskega programa, vrtijo le ponoči, ko radio posluša le malokdo.

Kam si namenjen? Morda se Čez šuštarski most, kjer Ljubljančanke in Vsi ljudje hitijo, odpravite Na vrh nebotičnika in od tam v Šiško, če je morda še kaj odprtega