Na dopustu nikakor ne stradamo. Če sem se kje naučil kuhati, je to na morju, kjer si sam svoj mojster. Ker pa rad dobro jem, se je bilo potrebno to tudi naučiti. “Tinstan krampir, u ablicah, zrezki u umak, lazanja, pulpeti” pa še kaj se znajde na jedilniku. V nadaljevanju sledi recept za pečene makarone. Količinsko si seveda prilagodite, ker kolikor sem danes skuhal, se potem več kot uro nisem mogel premikati sploh.
RECEPT (4 osebe):
- 500 g makaronov
- hrenovke
- klobasa
- 7 jajc
- sir
Najprej skuhamo makarone ter ubijemo 4 jajca, iz česar naredimo sneg, rumenjake pa pustimo. V skuhane makarone nato vmešamo na kocke narezan sir, sneg in še preostala 3 stepena jajca; postavimo v pekač. Na vrhu potresemo sesekljane hrenovke in klobaso ter postavimo v pečico na 200°C za približno 30 minut. Čisto na koncu dodamo še rumenjake in postavimo nazaj v pečico, da se spečejo. Bon Apetit!
haha 🙂 kok se mate fain, sm da se neboste poredil :))lhka kr restavracijo odpreš u miholščici:)
mmm…tole mora bit pa njami:))