Nova različica priljubljenega brskalnika Firefox 3.5 je že na voljo. Kaj je novega?

Pohitritev razčlenjevanja spletnih strani, za kar naj bi Firefox 3.5 porabil približno 1,5 milisekunde (Firefox 3 pa 3,7 milisekunde). Napredek se nekoliko pozna le pri optičnih kablih, tisti, ki ste na internet priklopljeni preko ADSL povezave, pa to nima velikega efekta

Gumbek + na koncu zavihkov za dodajanje novih – priročno, povzeto po brskalniku Opera.

Brskanje na podlagi geolokacije – sporno z vidika varstva zasebnih podatkov? Lahko izklopite oz. morate pri tem sami s klikom potrditi, da to želite. Rezultati se nato priredijo na podlagi vašega IP-ja oz. jezika. To sicer Google počne že po naravi, vendar se verjetno ne zavedate.

Gledanje videa kar v brskalniku – sliši se mamljivo, a kaj ko je 95% videa na internetu pretvorjenega v flash format in že prirejenih predvajalnikih, tako da novost postane skoraj neuporabna.

Zasebno brskanje – novost je uvedel Chrome, torej v kolikor vključite opcijo, se razni podatki v obliki “piškotkov”, kje ste surfali (zgodovina), ne shranjujejo.

Brisanje zgodovine po urah

Suma sumarum: nadgradil sem jo že, vendar me nekako ni preveč navdušila. Ne me razumeti napak, Firefox je pri meni še vedno primaren brskalnik, a ne vidim res uporabnih novosti. Temu očitno tudi poimenovanje 3.5 namesto različice 4.0.

p.s: Uporabljam temo Chromifox Basic