V delnice na Ljubljanski borzi sem se začel vlagati točno ob nepravem času, leto pred gospodarsko krizo. Prvo leto je bilo zanimivo spremljati, potem pa le še držanje za glavo. Res da sem vložil na dolgi rok, vendar je občutek vseeno hudičevo neprijeten. Krka (KRKG) in Aerodrom Ljubljana (AELG) sta doživeli kar konkreten padec, še posebej AELG iz 148 € na 26 €.

Tokrat sem se odločil za nakup delnic podjetja Google – GOOG (Nasdaq) po ceni 300 $ za eno, kar se mi zdi nekakšna psihološka meja, čeprav nisem težkokategorni borzni analitik. V družbi Google uživa visok ugled, zaposleni so dejansko raje v službi kot doma! Kdo pa se ne bi branil telovadnic, fitnes centrov, restavracij, odličnega delovnega okolja, 20% prostega časa za kreiranje idej, … Google tudi ni vezan na surovine (nafto) in je dokaj neodvisen od zunanjih vplivov, izjemno veliko vlagajo v razvoj, kar so praktično sami pozitivni razlogi za nakup.

Zanimiva naložba bi bila tudi Apple inc. (AAPL), kateremu pripisujem lepo prihodnosti saj si pridobivajo čedalje večji krog fanov in držijo podjetje na nivoju ter prestižu. Bomo videli, kako se bo torej GOOG obnesel, za enkrat se je “psihološka meja” izkazala za pravilno in se danes nahaja že pri ceni 318 €. 🙂