Spadam v 1% tistih, ki menijo, da je Apple beden. Zakaj? Enostavno ni vreden svojega denarja, glede na njihove zmogljivosti so očitno pregrešno dragi. MacBook Pro s specifikacijami podoben ostalim prenosnikom preplačata za približno 500 €. Da pa ne boste mislili, da govorim v prazno, naj povem primer, da so v Veliki Britaniji prepovedali oglas za iPhone, ker v njem pretiravajo o njegovih zmogljivostih. HA!

Apple ima stil in lepo oblikovane izdelke, vendar ali se splača za lepoto odšteti toliko denarcev več? Osebno mnenje je negativno, raje kupite Vaio-ta 🙂

Steve Jobs je eden izmed najboljših menedžerjev in marketinških gurujev, saj zna neverjetno dobro prodajati skoraj vsak svoj izdelek. Prodaja zrak, a je vseeno osvaja srca številnih ljudi po vsem svetu. Iz čisto banalnih karakteristik zna napihniti bajko, da poslušate z odprtimi usti. Njegov govor zna vzbuditi občutek, kot da gre za revolucionarne komponente, pa v bistvu niso čisto nič posebnega, daleč od revolucije. Veliko je boljših produktov na tržišču, a se nihče ne prodaja tako dobro kot Apple, to drži kot pribito.

Zavedam se, da sem s tem zapisom dregnil v osje gnezdo in pričakujem veliko komentarjev Applovih fanov. 🙂