Ob koncu leta je značilno, da se naredi pregled, letno bilanco preteklega. Tudi na blogu sem strnil nekaj najpomembnejših podatkov, ki jih dobim o obiskovalcih preko orodja Analytics. Namestil sem ga šele enkrat proti koncu januarja, zatorej statistika ni čisto popolna in so številke nekoliko višje. Opazen je trend rasti in nekako predvidevam, da bo ob rednem objavljanju tako tudi v nadaljnje. Po lestvici MOP-a (Merjenje oglasnega prostora), ki je tako rekoč brezplačna različica znanega MOSS-a, se trenutno nahajam na 69. mestu vpisanih slovenskih spletišč, čeprav nekatere najbolj obiskane spletne strani nočejo izdati svojih podatkov.

Največji kos pogače bralcev po narodnosti so si odrezali Slovenci, kako tudi ne, ko so vsi zapisi v domačem jeziku in večina jih je dobro ozaveščena glede varnosti, saj jih kar dve tretjini uporablja Rdečo pando 🙂

Velik delež k obisku prisostvujejo tudi iskalniki in 13.000 iskanih besed, preko katerih je obiskovalce naneslo na to stran, najbolj “vroči” pa so bili zapisi:

To je to, za ta d’nar 🙂 želje v letu 2009 pa so, da bi se obisk dvignil na nekje 1000 obiskovalcev dnevno, a bo potrebno vložiti še kar nekaj truda in natipkanih besed.