Večina od vas se je ob poplavi video kamer in snemalnih napravic v mobilnikih, digitalnih fotoaparatih že srečala z vprašanjem video obdelave, navsezadnje se tudi vse večji delež ženske populacije ukvarja s tem.

Posnetke in slike se že nekako zmeče skupaj v Movie Makerju, zraven pa se po navadi “pozabi” na glasbeno podlago, ki ima pri gledanju končnega posnetka zelo pomembno vlogo. Priporočljivo je, da se glasba ujema s posnetkom, ker tako film ogromno pridobi na nivoju kvalitete. Menjavanje kadrov oz. scen naj bo usklajeno z menjavo ritmov ali “zvočnih prelomov”, včasih pa je primerno v ozadju pustiti tudi originalen zvok iz kamere. Pri izbiri skladbe ne glejte le na lastne interese, temveč pomislite, ali bi glasbena podlaga ustrezala širši množici. Če na posnetku recimo kaj ustvarjate, je primerno dati skladbo od Pat & Mat – A je to?, ob hitrejših pa kako skladbo kot je The Benny Hill Show.

Na hitro sem nekaj spacal skupaj, da lahko opazite razliko. Skladba Ottawan – D.I.S.C.O. je sicer odlična, a kot podlaga na posnetek ne izpade preveč dobro.

Če se boste držali zgoraj omenjenih nasvetov, boste imeli svoj posnetek narejen že na pol profesionalno (audio del), preostane vam le še specializacija v sliki, kar pa je mnogo bolj obširna zadeva. =)

p.s.: preveliko število skladb oz. prenasičenost v časovno kratkem posnetku tudi ni dobro.