Znameniti rumeni M (McDonald’s) je prisoten takorekoč po vsej zemeljski obli, le še na Antarktiki ne. Čim se potepaš po nekem neznanem mestu v tujini in se trebušna votlina kar naprej pritožuje, boš v bližini glavnih trgov najprej oprezal za že znanim M-jem. V McDonald’s-u ne pričakuješ vrhunske domače hrane in že v naprej veš, kaj boš dobil, kar te mnogo bolj pritegne kot pa iskanje gostilne, za katero nisi siguren glede čakanja ter pripravljene hrane. V Mac-a je pač najenostavnejše odviti in se v zglednem času tudi najesti, tako da preostane dobršen del časa za potepanje po mestu.

Ena izmed njegovih največjih konkurenc je Burger King, ki pa žal v Sloveniji nima svoje franšize. Če že imam izbiro, preferiram Burger King. Kljub temu, da je oboje “junk food”, se mi zdi Burger Kingova hrana  precej bolj okusna, morda zaradi dejstva da je meso popečeno na žaru, njihova ponudba pa je tudi nekoliko obširnejša od McDonald’s-ove. V ponudbi se recimo nahajajo jajca, klobasice, Chilli Whooper (alternativa BigMac-u), ki je, moram omeniti, slasten ko hudič.

Zaključek: Fast food oz. junk food zagotovo ni zdrava prehrana, ampak enkrat na vsake kvatre pa tudi ne škoduje toliko, da bi imelo kakšne večje posledice.